Markt / Handel

Weekmarkt

Zoals gebruikelijk in landelijke gebieden, heeft ook Bütgenbach zijn weekmarkt alhoewel hij niet elke week plaatsvindt maar elke 2de en 4de dinsdag van de maand. Opgelet want het is niet echt een 2-wekelijks regime want in de maanden waarin er 5 dinsdagen zijn, blijft dit toch de 2de en 4de dinsdag van de maand.

Op de markt worden vele regionale producten aangeboden, maar ook handelaars uit Vlaanderen en Wallonië vormen een vast onderdeel van de markt. Hier kan men alles vinden wat het hartje begeert: of het nu gaat om beddengoed, kledij, groenten en fruit, ijzerwaren, benodigdheden voor dieren, kleine lekkernijen, … maar kom gewoon zelf eens een kijkje nemen en dompel u onder in de gezellige drukte.

De markt is ook belangrijk voor de lokale middenstand want de standplaats van de markt is goed gelegen.  De markt vindt midden in het dorp plaats en is omgeven door talrijke lokale handelszaken. Wat men niet op de markt vindt of niet op de markt wil kopen, vindt men in de aangrenzende winkels: banketwaren, fotoaccessoires, slagers, bank, …

Bent u als handelaar op zoek naar een standplaats op deze bijzonder attractieve weekmarkt? Richt u dan tot de administratie:

Bettina Möres
Tel.: 080/44 00 98
bettina.moeres@butgenbach.be

 

Vakantiemarkt

De vakantiemarkt vindt elk jaar op de 2de dinsdag van de maand juli plaats. Op deze dag is de dorpskern tot 14.00 uur afgesloten voor het verkeer en wordt er naast de gewone marktactiviteiten heel wat animatie voor groot en klein voorzien.

Inlichtingen over de vakantiemarkt:

Bettina Möres
Tel.: 080/44 00 98
bettina.moeres@butgenbach.be

 

Toekenning van standplaatsen

Richtljinen:
U richt een aanvraagschrijven tot het schepencollegemet daarin de volgende inlichtingen:

  • Naam, adres en telefoonnummer van de aanvrager
  • Aard van de handel
  • Handelsregisternummer
  • Een kopie van de vergunning voor ambulante handel
  • Lengte van de stand

Kosten: De aanvraag is kosteloos; de standvergoeding bedraagt 2,00 € per vierkante meter

Aanvraagtermijn: minstens een maand voor de markt